Viikinkimarkkinat 2019
Viikinkimarkkinat 2019
Viikinkimarkkinat 2019
Viikinkimarkkinat 2019
Viikinkimarkkinat 2019
Viikinkimarkkinat 2019
Viikinkimarkkinat 2019
Se & Göra

Vikingamarknad 2019

Vikingamarknaden – en resa i tiden
Hantverk, upptåg, gycklare, spelmän, ett vimmel av stridsklara vikingar och tidsenligt klädda människor. Följ med på ett vikingaäventyr för hela familjen i Kvarnbo på Åland.

Den stora Vikingamarknaden på Åland ordnas varje år i Kvarnbo, Saltvik på anrik mark. Här finns fynd av boplatser och gravar ända från yngre järnåldern. Nya arkeologiska fynd visar också på att Kvarnbo var en viktigare knutpunkt för handeln än man tidigare har trott.
Vikingamarknaden är en folkfest som bjuder på allt från dans och musik till kämpar som visar historisk stridsteknik. På marknadsplatsen hittar du hantverkare som tillverkar bruks- och konstföremål enligt gamla metoder och försäljare som lockar med textilier, pärlor, smide och läderarbeten. Restaurang Knarren och Båtkrogen serverar god mat och dryck i vikingastil och de yngre vikingarna trivs bra i barnbyn.
Passa också på att ta en titt på Fornföreningen Fibulas vikingaskepp som förevisas under marknaden i Kvarnboviken.

Missa inte!
Gycklaren Zack som rör sig bland folk och vikingar. Varje kväll eldshow!

Obscurus Orbis, ett lettiskt band specialiserade på medeltida metal.

Thomas Wolf Pettersson, bågskytte och yxkastning.

Marknaden är öppen torsdag kl. 12-18, fredag kl. 12–20 och lördag kl. 12-18. Restaurang Knarren har öppet i samband med kvällsaktiviteterna till kl. 01. Från Mariehamn går det bussar både till och från marknaden.

1-dagsbiljett.
BOKNING: biljetten kan bokas och betalas fram till kl. 12.00 på marknadsdagen. Därefter köp vid entrén, betalning endast med kontanter vid entrén.

3-dagars pass
BOKNING: biljetten gäller alla 3 marknadsdagar 25-27.7 och måste bokas senast 25.7. Därefter köp vid entrén, betalning endast med konanter vid entrén.