Stormskärs Värdshus
Stormskärs Värdshus
Stormskärs Värdshus
Stormskärs Värdshus
Stormskärs Värdshus
Stormskärs Värdshus
Stormskärs Värdshus
Stormskärs Värdshus
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Bed & Breakfast

Stormskärs Värdshus

Stormskärs Värdshus är beläget i norra delen av Vårdö, på ön Simskäla. Hit tar man sig lätt dygnet runt med hjälp av två kostnadsfria vajerfärjor. Stormskärs 6 bed&breakfast-rum erbjuder boende i naturnära och rogivande miljö.

Stormskärs Värdshus på Östra Simskäla är ett skärgårdshemman från slutet av 1800-talet. Den genuina gamla gårdsmiljön ger alla besökare en fin inramning. Gården har varit i släktens ägo sedan 1755 och drivs i det lilla skärgårdsjordbruket av Lena & Mikael Lindholm. Värdshuset passar ypperligt för gäster som besöker Åland på cykel eller med bil och som uppskattar lugnet ute i skärgården. Simskäla är även ett omtyckt mål för paddlare.

I tillägg till rum med frukost serveras även middag dagligen från slutet av juni till mitten av augusti. Köket bjuder på skärgårdsläckerheter såsom fisk och vilt i olika former, allt beroende på säsong. Fisken fiskar ägarna själva så den är garanterat färsk, köttet kommer från gårdens egna biffkor och grönsaker och potatis köps in från bönderna i grannbyarna.

Som kuriosa kan nämnas att Stormskärs värdshus är den åländska författarinnan Anni Blomqvists barndomshem Östergårds. Anni Blomqvist är främst känd för sina romaner om Stormskärs-Maja. På 1970-talet spelade man in filmen om Maja på ön Väderskär.
I omgivningen kan gästerna promenera längs Ringvägen, cirka 2 km. På norra Simskäla kan man besöka Simskälabarnens muffinscafé och njuta av muffins, Ålandspannkaka och olika bakverk med kaffe eller saft. Muffinscafeet är öppet från slutet av juni till slutet av juli, tisdagar och söndagar kl 13-16.

I värdshuset finns 6 st rum för 1-2 personer, vissa av dem har plats för 3 personer. Första våningen är handikappanpassad, där finns 1 rum med tillgång till toalett och dusch. På våning 2 finns 5 rum som delar på 2 toaletter/duschar.
På första våningen finns en bastu som kan användas fritt för boende gäster. Fri Wi-Fi.

Värdshuset är även en omtyckt mötesplats för små grupper, det finns plats för 25 konferensgäster.