Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Pensionat Solhem - Täysihoitola meren rannalla
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Bed & Breakfast

Pensionat Solhem - pensionatet vid havet

FÖRMÅNLIGT BOENDE I NATURSKÖN OCH BARNVÄNLIG MILJÖ
Med sin vackra havsutsikt erbjuder pensionat Solhem från 1912, som varit i samma ägo i tre generationer, dig ett naturnära och förmånligt boende i sjöfartsstaden Mariehamn, endast 3 km från centrum.

Hos oss finns badmöjligheter och roddbåtar som man får låna gratis. Beroende på väder och vind så kan man sitta ute på bryggan eller inne i sjöboden på kvällarna om man vill grilla korv alternativt se på utsikten över Ålands hav eller när färjorna går förbi ute i farleden.

TRIVSAMT OCH PRISVÄRT BOENDE
I pensionatets gula huvudbyggnad ligger receptionen och den hemtrevliga matsalen. I boendepriset ingår alltid en traditionell och god frukost. Lunch, middag och kvällsmål för grupper mot förhandsbokning annars middagsservering (buffé) för ”enskilda gäster” under tiden 8.7-4.8.2024. mot förhandsbokning senast samma dag kl. 11.00

FULLSTÄNDIGA RÄTTIGHETER
Vi har fullständiga rättigheter så det går bra att beställa en öl/snaps till förrätten och/eller vin till varmrätten alternativt en avec (cognac/likör) till kaffet och desserten.

RUMMEN OCH UTRUSTNING
I huvudbyggnaden finns det totalt åtta rum (fyra på övre våningen och fyra på nedre våningen) och i gårdens övriga byggnader radhuset ”Längan” finns åtta rum med 20 bäddar respektive tvåvåningshuset ”Annexet” nere vid sjön tretton rum med 30 bäddar. Det finns enkel- och dubbelrum, mindre familjerum (3 bäddsrum) alternativt större familjerum (4-5 bäddsrum). Dock kan stora familjerummet för 4-5 personer bokas endast direkt med pensionatsvärden. Dusch och toalett (enskilt) i gemensamma utrymmen i alla byggnader.

Grillmöjlighet nere vid sjöboden. I allmänna utrymmen i de olika byggnaderna finns det kylskåp, kaffebryggare, tekokare och micro till våra gästers förfogande dock inte kokmöjligheter (spis). Tv endast i huvudbyggnadens sällskapsrum.

PRISER 2024
Lågsäsong: 1.1-30.6.2024 och 12.8-31.12.2024
Enkelrum 53 €
Dubbelrum 75 €
Trebäddsrum 97 €

Högsäsongsperiod I: 1.7-14.7,2024 och 29.7-11.8.2024 + midsommarhelgen (21-23.6.2024) **)
Enkelrum 63 €
Dubbelrum 95 €
Trebäddsrum 128 €

**) Boende 2 dygn under midsommarhelgen dvs fredag-söndag som gäller.

Högsäsongsperiod II: 15.7-28.7.2024 (vecka 29/30)
Enkelrum 68 €
Dubbelrum 102 €
Trebäddsrum 135 €

Observera att en extra bädd i trebädds- och fyrbäddsrummen är en våningssäng/loftsäng med stege till övre bädden.

EN STUGA
Vi har en liten stuga som har ett sovrum med två bäddar och ett ”allrum” med en bäddsoffa. Stugan lämpar sig bäst för två personer + eventuellt 1-2 barn. Det finns ”minikök” – dvs det finns tillgång till kokplattor och ett mindre kylskåp. Det finns också en brödrost, kaffekokare och en micro förutom en mindre mängd tallrikar (flata och djupa), bestick, koppar, glas och kastrull/gryta för enklare tillredning av kvällsmål alternativt lättare lunch. Dusch och toalett. Frukost och sänglinne ingår i priset samt ”slutstädning”.

Stugan har ”sjöutsikt” och ligger mellan huvudbyggnaden (reception och matsal där frukosten serveras alla dagar) och ”sjöboden” med brygga och badplats. Stugan hyrs ut per dygn. Fråga efter pris (då det är andra priser som gäller för stugan) och ledig kapacitet. Stugan bokas direkt med värdparet.

WIFI
Gratis trådlöst nätverk i huvudbyggnaden som våra gäster kan använda.

INCHECK & UTCHECK
Incheck tidigast kl. 15.00 ankomstdagen
Utcheck senast kl. 11.00 avresedagen

Incheck efter kl. 18.00 bör alltid meddelas på förhand till värdparet (tel. +358 18 16322) då receptionen inte är bemannad dygnet runt.

ANGÅENDE PARKERINGSPLATS
Vi är rädda om naturen och tillåter inga bilar att köra ner till de olika husen. Gratis bilparkering för våra pensionatsgäster finns det på stora parkeringen framför vårt (röda) egnahemshus.

ANGÅENDE HUSDJUR
Inga husdjur tillåtna på vårt pensionat.

AKTIVITETER
Förutom sol & bad, roddtur eller njuta av naturen på området finns det mycket annat man kan göra i närheten som t.ex
- Hyra kajak från Paddelboden som ligger på gångavstånd från pensionatet.
- Nåtö naturstig - 2 km lätt naturstig. Nåtö är ett naturreservat som bjuder på prunkande blomsterängar, beteshagar, stränder, en vacker gårdsmiljö och svala, lummiga hassellundar.
- Espholms badstrand med grillmöjligheter som är i närheten av ridstallet Sleipner och ligger ca 2 km från pensionatet.
- Järsö naturstig ligger ca 10 km från pensionatet söderut. Om man cyklar dit ut så finns det möjligheter att ta en paus vid Nåtö kiosk som är halvvägs för att köpa en glass/läsk alternativt ta en ”gofika” när du kommit ut till Järsö vid Lottas stickstuga som har café, gårdsbutik och växthus som är en upplevelse för både smaklökarna som för ögat...

UPPTÄCK MARIEHAMN
Närheten till Mariehamns stadskärna gör det lätt att upptäcka stadens utbud av restauranger, caféer, butiker och museer. För barnfamiljen är ett besök på sjöfartsmuseum med segelfartyget Pommern ett uppskattat inslag eller till Lilla Holmen – där det finns en barnvänlig sandstrand med ett roligt klätterskepp för barnen. Sportgrupper har nära till sportanläggningar, ishall, fotbollsplan och friidrottsplan. Det är ca 200 meter från pensionatet till hållplatsen för Mariehamns stadsbuss.

Klicka här för att läsa recensioner och gästbetyg från tidigare gäster