Pengels stugor
Pengels stugor
Pengels stugor
Pengels stugor
Pengels stugor
Pengels stugor
Pengels stugor
Pengels stugor
Stugguide Stugor, eremitstugor Stugor

Pengels stugor

Pengens stugor har en enskild större stuga i en mycket lugn och avkopplande miljö i byn Mångstekta i Sunds kommun, ca 33 km från Mariehamn, 9 km från Bomarsunds fästningsruiner och 12 km från Ålands golfklubb, Kastelholms slott, fängelsemuseet Vita Björn och Jan Karlsgårdens friluftsmuseum.

I vår stugby finns det bara en större stuga, så hos oss finner ni en mycket lugn och avkopplande miljö. På somrarna har vi ofta får och vi har också en katt, så det är nästan som att bo på en bondgård. Vi har en egen lekplats för barnen. Där finns det gungor, sandlåda, en båt, en lekstuga och ett större lekrum för regniga dagar.

Ni får också fritt använda vår roddbåt, så länge ni vistas i vår stugby. Till roddbåten är det ungefär 2 km och till närmaste simstrand 1,5 km. Stugan har också en egen bastu.

FARMORS STUGA
Farmors stuga är ett typisk litet trähus från slutet av 1800-talet. Vi har grundrenoverat huset, men vi har varit måna om att bevara den gamla stilen.

Huset har fyra sovrum med 8 bäddar, men det finns möjlighet till tre extrabäddar vid behov. I huset finns ett badrum med WC och dusch i första våningen och en toalett på övre våningen. Tvättmaskinen finns placerad i bastun, som finns vägg i vägg med huset. I stugköket finns en elspis med ugn, en mikrovågsugn, en kaffebryggare, kylskåp med frysfack, en radio- och cd-spelare, strykjärn, strykbräda, dammsugare m.m.

Stugan är i två våningar och på övre våningen finns ett tv-rum med en diskbänk och kaffebryggare för trevliga tv-kvällar med kaffe. Huset har en täckt veranda, men också en terrass med utemöbler och en murad grillplats.