Mariehamn DiscGolfPark
Mariehamn DiscGolfPark
Se & Göra Aktiviteter Discgolf

Mariehamn DiscGolfPark

Lions Club Mariehamn DiscGolfPark är en 9-håls discgolfbana som ligger i Mariehamns västra hamn i Badhusparken ovanför gästhamnen ÅSS Marina. Att spela hela banan tar cirka en timme.

Kom ihåg att ta med din egen disc eller frisbee eftersom det inte finns discar vid banan. Det går också bra att låna discgolfset gratis från turistinformationen hos Visit Åland på Storagatan 8.

PS. Mariehamns stad ansvarar för banans underhåll. Vid skador på korgarna eller annat behov av underhåll vänligen ta kontakt via e-post [email protected] eller ring tel. +358 18 531 442.

SVÅRIGHETSGRAD
- klass: C1
- antal hål: 9
- längd: totalt 532 m (41–84 m/hål)
- par (ideal resultat): 27 kast

DISCGOLF
Discgolf, kallat även frisbeegolf, är ett spel som passar alla oberoende av ålder och kön. Principen för discgolf är den samma som för vanlig golf. I discgolf ersätts bollarna och klubborna av en disc i plast. Det finns discar i olika modeller och tyngder. I stället för hål som på en vanlig golfbana finns i discgolf korgar. Vinnare är den som går runt banan med lägst antal kast.

SPELREGLER
1. Spelet går ut på att med så få kast som möjligt få discen från utkastplatsen i målkorgen.
2. Den spelare som efter utkastet hamnat längst från korgen får kasta påföljande kast först. Discen kastas från den plats där det föregående kastet landade.
3. Hålet är färdigspelat när discen ligger i målkorgen.
4. Ta hänsyn till andra spelare på banan och lämna banan i gott skick till efterföljande spelare.

ANVISNINGAR FÖR DE SOM ANVÄNDER DISCGOLFBANAN
- Spelarna ansvarar för alla discar och kast som utförs. Om discen träffar en människa eller ett föremål kan den förorsaka allvarlig skada.

ATT BEAKTA FÖRE ETT KAST
- Kasta inte förrän du ser korgen och försäkra dig alltid om att ingen står framför korgen.
- Kasta inte om föregående grupp ännu puttar vid korgen.

www.discgolf.ax
www.visitaland.com/discgolf