Mariehamn DiscGolfPark
Mariehamn DiscGolfPark
Näe & koe Toiminta Frisbeegolf

Mariehamn DiscGolfPark

Lionsclub Mariehamn DiscGolfPark on 9-väyläinen frisbeegolfrata, joka sijaitsee Maarianhaminan länsisatamassa, Badhusparkenin puistossa ÅSS Marina -vierassataman yläpuolella. Korit sijaitsevat puiston ja vesitorninmäen välimaastossa, ja koko frisbeegolfradan pelaamiseen kannattaa varata noin tunti aikaa.

Muista ottaa mukaan oma kiekko tai frisbee. Voit lainata kiekkosetin Ahvenanmaan matkailuneuvonnasta (Visit Åland, Storagatan 8 Maarianhamina).

PS. Maarianhaminan kaupunki vastaa frisbeegolfradan ylläpidosta. Voit ilmoittaa mahdollisista radan puutteista ja korjaus- tai huoltotarpeesta s-postitse [email protected] tai puhelimitse 018 531 442.

HAASTAVUUS
- luokitus: C1
- väylien määrä: 9
- pituus: yht. 532 m (41–84 m/väylä)
- Radan par (ihannetulos): 27 heittoa

FRISBEEGOLF
Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate on samanlainen kuin perinteisessä golfissa. Peliajatus on, että vähimmällä määrällä heittoja radan suorittanut pelaaja on voittaja. Frisbeegolfissa käytetään pallon ja mailojen sijasta muovisia frisbeekiekkoja, joita on eri muotoisia ja painoisia. Golfin reiän korvaa frisbeegolfissa maalikori.

PELISÄÄNNÖT
1. Pelin tarkoituksena on saada frisbee eli liitokiekko mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta maalikoriin.
2. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja on aina vuorossa. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi. Pelaaja heittää niin monta kertaa, kunnes frisbee on maalikorissa.
3. Reikä on pelattu loppuun, kun frisbee on maalikorissa.
4. Ota huomioon muut radalla liikkujat ja jätä rata hyvään kuntoon myös seuraaville.

OHJEITA RADAN KÄYTTÄJILLE
- Olet vastuussa jokaisesta heittämästäsi kiekosta. Osuessaan ihmisiin tai esineisiin kiekko voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa.
- Varmista aina ennen heittoa, ettei väylillä liiku ketään.

HEITTÄMINEN KIERROKSELLA
- Älä heitä, jos koria ei näy, vaan varmista ensin onko korilla ketään edessä.
- Älä heitä, jos kiekko on vaarassa osua lähistöllä oleviin ihmisiin tai eläimiin.

www.discgolf.ax
www.visitaland.com/fi/frisbeegolf