Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Kukkolaforsen
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Camping

Kukkolaforsen Turist & Konferens

På Kukkolaforsen upplever du en genuin kulturmiljö med fiskebodar, halstringsbodar, fiskemuseum och vattendrivna kvarnar, allt vid den mäktiga Kukkolaforsen i Torneälv. Här finns över 100 bäddar och som gäst har du alltid tillgång till bastu.

Kukkolaforsen är ett konferens-, upplevelse- och kunskapscentrum i den Tornedalska världen, i hjärtat av Lappland. Det är belägen längs Torneälv, 14 km norr om HaparandaTornio, alldeles vid gränsen till Finland. För familjen Spolander, som har drivit anläggningen i 20 år, är den personliga servicen och mötet med människor viktig. De har utvecklat mat, bastu och konferens till en speciell kombination.
Här finns över 100 bäddar och som gäst har du alltid tillgång till bastu. Boendet delas – campingen borträknat – in i hotell, stuglägenheter, stugor, campingstugor och smugglarstugan.
Den levande bastu- och matkulturen och det anrika fisket utgör anläggningens själ. Här bor du på en naturnära camping med utsikt över Torneälvens största fors, både från restaurangen och campingen. På andra sidan den 200 meter breda älven ligger Finland. På området finns dessutom en historisk fiske- och kulturby samt ett fiskemuseum.
Kukkolaforsen är också sätet för Svenska Bastuakademien och ett levande bastumuseum. På området finns tre större bastuanläggningar med sammanlagt 14 bastur. Det finns en souvenirbutik, bar med fullständiga rättigheter och trådlöst internet på hela området. Anläggningen erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och arrangemang. I närheten finner du skidspår, skoterleder, shopping, vacker natur och fram för allt en brusande fors året runt.