Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Klövsjöfjäll
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Camping

Klövsjöfjäll

Den genuina fjällbyn med den omtalade skidåkningen. En resa hit och du får uppleva några av landets vassaste pister. Klövsjö är känt som "Skidåkarnas skidort". Klövsjö som är sammanbyggt med Storhogna har 14 liftar och 21 väl preparerade pister. Mångfalden och variationen på pisterna gör att de passar för all form av skidåkning, även barnen har sina favoritpister här.

Klövsjöfjäll bildades 1975 av Lars Backskog och har varit i familjens ägo sen dess. År 1977-78 byggdes Katrina Wärdshus med restaurang och fyra st 4-bäddslägenheter. 1983 byggde vi ett lägenhetshotell med 20 st 4-bäddslägenheter. 1986-87 fick resturang och restaurangkök större lokaler.
Sen dröjde det till 1995 innan vi "dockade" ihop hotelldelen med restaurangdelen genom en ny boendedel med 13 st dubbelrum, ny relaxavdelning och konferenslokal.
Mellan åren 2005-2010 har hela hotellet fått en total "face-lift" med restaurang, bar och under det senaste året allt boende som numera består av lägenhetsboenden i storlek från 25 kvm till 110 kvm. Även en helt ny relaxavdelning har byggts.
Hotell Klövsjöfjäll AB Anders Backskog och Fastighetsaktiebolaget Lilium AB.
 
Större och starkare Klövsjöfjäll
En ny byggnad på fem våningar med 38 dubbelrum, gym, restaurang och outletbutik. Dessutom en konferens- och relaxavdelning med panoramautsikt över fjäll och sjö. Allt med Sveriges vackraste by som fond.
Välkommen till nya, större och starkare Hotell Klövsjöfjäll. Redo för fler besökare och större konferenser – både under vinter- och sommarsäsong.
Bättre utbud och högre service
Det är två familjeägda företag, Klövsjöfjäll AB och Fastighetsaktiebolaget Lilium, som står bakom stor­satsningen. Tillsammans investerar vi 90 miljoner kronor. Den nya hotelldelen närmast fördubblar antalet bäddar och satsningen öppnar helt nya möjligheter för konferenser i Klövsjö. Bygget är klart och har stått färdigt sedan juli 2020.
Läs mer om Lilium Fastigheter på www.liliumab.se