Havsgårdens kursgård
Havsgårdens kursgård
Havsgårdens kursgård
Havsgårdens kursgård
Havsgårdens kursgård
Havsgårdens kursgård
Havsgårdens kursgård
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Bed & Breakfast

Havsgårdens kursgård

Välkommen till Havsgården på Kyrkogårdsö mitt i den åländska skärgården - ett paradis för lägerskolor, grupper, föreningar och företag som letar efter ett ställe där den vardagliga tillvaron är lika långt borta som öster är ifrån väster.

Njut av släta klippor, vatten, fiske och båtfärder. Upplev stillheten eller bege dig ut på egen hand och upptäck vår förtrollande ö.

Människorna som bebott ön har sysslat med sjöfart, fiske, handel, jakt och jordbruk. De yngsta ättlingarna på Kyrkogårdsö tillhör den sjuttonde generationen av samma släkt på ön. Så räkna med en genuin skärgårdsupplevelse när du kommer hit.

På öns västra sida finns tre gårdar byggda på 1800- talet varav Havsgården finns belägen i den äldsta av dem, sedan gammalt kallas den gården ”Storgårds” - den enda gården som i dag är bebodd året runt.

På öns östra sida ligger vår stockbastu avskilt i en egen vik. Tänk dig att njuta av det rena svala vattnet i en äkta vedeldad bastu tillsammans med dina vänner. Få saker i livet känns väl mer äkta och genuina än att basta och sedan ta ett avsvalkande dopp i havet.

Kyrkogårdsö är ungefär 1 km * 2 km stor eller liten beroende på hur du ser det. Den har en varierande natur och bestående av lummiga dungar samt karga berg och vackra klippor.

Här på Kyrkogårdsö har mycket hänt under de gångna åren - alltifrån officiella ”statsbesök” såsom fisketurer med Finlands president Kekkonen till historier vi inte kan berätta om här, men när du kommer hit berättar Markus mer än gärna om allt som hänt och lite till….Boende:
Som gäst på Havsgården bor du i någon av de tre husen i ett rum för 2-4 personer. I alla hus finns gemensamma toaletter och duschar. Många av rummen har även rinnande vatten. Totalt har Havsgården 40 bäddplatser.