Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Glada Laxen
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Gästhamn

Glada Laxen

En skön oas i den åländska skärgården.

Bed&breakfast och restaurang Glada Laxen är inhyst i tidigare Bärö sjöbevakningsstationen i Kumlinge, mitt i den åländska skärgården. Här är paradiset för dig som vill njuta av god mat och bra boende i rofylld miljö nära havet.

Du bor bekvämt i ett av de 7 rummen, som har plats för 2-3 personer. Under vistelsen har du tillgång till bastu. Öppet från april till oktober, men även öppet under perioden för julbord i början av december.

Restaurang Glada Laxen ligger bara några meter från vattnet och serverar förstklassig mat med råvaror från skärgårdens odlare och fiskare. Specialiteter är sik, abborre och kallrökt lax. Från uteserveringen öppnar sig en vacker skärgårdsvy.

Glada Laxen erbjuder ett rikt utbud av olika aktiviteter på Bärö och på de närbelägna öarna:

BEVAKNINGSTORNET
Utsikten från stationens 40 meter höga övervakningstorn bjuder på svindlande vackra vyer över skärgården.

För dig som vill bo lite mera enskilt och till och med på EN EGEN Ö, kan boka Glada Laxens stuga på Långskär, eller LONG ISLAND. Stugan har plats för upp till 4 personer.

UTFLYKTER OCH SEVÄRDHETER
Guidade utflykter i den karga men otroligt vackra och unika skärgården. Utflyktsmål är t. ex. Kumlinges 1400-tals kyrka, Museigården Hermas på Enklinge och Sjölunds gårdsmuseum på Kumlinge.

ORIENTERING OCH VANDRING
På Bärö finns en orienteringsbana, lämplig för såväl nybörjare som mer avancerade orienterare. En 5 km lång vandringsled som går genom ett varierande naturlandskap har markerats till öns sydliga delar.

Bärö ligger längs skärgårdens norra färjlinje, med Hummelvik på Åland och Gustavs i Åboland som ändhamnar. Färhamnarna närmast Bärö är Enklinge och Kumlinge.