Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Wikners in Persåsen
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Lägenhet

Wikners i Persåsen

Hotell och vandrarhem med stugby i Persåsen sydväst om Östersund erbjuder en trevlig boendeanläggning i anslutning till Wikners produktion av träprodukter till heminredning som startade 1969. Här väntar utställningar och försäljning av både Wikners egna hantverks- och inredningsprodukter samt ett urval av hantverk från andra tillverkare. Vi tar gärna emot grupper för konferenser, teambuilding, bröllop och andra festarrangemang.

Hotell och vandrarhem med stugby i Persåsen söder om Östersund erbjuder en unik boendeanläggning i anslutning till Wikners produktion av träprodukter till heminredning som startade 1969. Här väntar utställningar och försäljning av både Wikners egna och andras hantverks- och inredningsprodukter.
De bekväma hotellrummen i Persåsen rymmer 1-4 personer. Rummen är designade och inredda med våra egna inredningar i klassiska svenska träslag.
Här sover du gott mitt i natursköna Storsjöbygden. Varför inte boka vår bröllopssvit och må lite extra gott med bubbelbad och äggformad himmelssäng?
Vår restaurang serverar omsorgsfullt tillagad mat med lokalproducerade råvaror som grund. Vi tar emot gruppbokningar året runt och då kan även privatgäster boka mat.
Dagens buffé serveras under sommarsäsongen till 15.00. OBS att det inte finns kvällsservering i restaurangenom det inte är grupper bokade. Finns möjlighet att förboka middag/kvällsmat för självservice till vårt gästkök. Ring 0643445550 för att förboka måltid till gästköket. Frukost ingår för hotellgäster och går att förboka för självhushållsgäster/stuggäster.
Vi har en välfylld Present- och hantverksbutik som erbjuder vårt eget såväl som andra tillverkares hantverk.
Upplev våra utställningar som beskriver det rika kulturlivet i bygden.
Året runt finns möjlighet att besöka vårt snickeri och se hur vi tillverkar presentartiklar, möbler och inredningar i trä.
Vill ni veta mer kan ni mot en avgift förboka en berättarstund för att lära er mer om verksamheten i Persåsen, och vad som finns att uppleva i området.
I omgivningarna kring Persåsen finns ett rikt utbud av utflyktsmöjligheter med både frilufts- och kulturupplevelser. Bege dig in i Sveriges Fäbodtätaste område, lika fascinerande och lättillgängligt sommar som vinter. Åk kälke, snowboard eller skidor i Persåsbacken där du även får åka kälke i liften! Gör ett besök på Hovermo gårdsmuséum och upptäck ett av Sveriges Industriminnen. Eller varför inte gå på tur på vintern med skidor, eller sommartid vandra i Oviksfjällen.
Besök Hoverberget med utsikt över uppemot 13 kyrkor och som dessutom döljer Sveriges djupaste klyftgrotta, öppen för besök sommarhalvåret.
Kanske vill du upptäcka Storsjöodjuret. Lyckas du inte med det från någon av de spaningsplatser som finns kring Storsjön, så kan du bege dig till Storsjöodjurscentret i Svenstavik. Där kan du lära dig det mesta om det sägenomspunna Storsjöodjuret.
Mycket välkommen till Persåsen!
Restaurang
Observera att restaurangen har säsongsanpassade öppettider och endast middagsservering för grupper. Ring 0643-44 55 50 för mer information kring måltider. Se våra öppettider på www.persasen.se
Utbud
Restaurang, present-, inrednings- och möbelbutik, bastu, elbelyst spår, skid- och kälkåkningsanläggning. Tennis- och boulebana. Stora möjligheter till frilufts- och kulturaktiviteter. 12 km till bensinmack och mataffär.
Kom ihåg att ni behöver vara medlemmar i Svenska Turistföreningen (STF) för att boka boende med STF-priser. Medlemskap går att lösa på plats i Persåsen.