Vålådalen mountain station
Vålådalen mountain station
Vålådalen mountain station
Vålådalen mountain station
Vålådalen mountain station
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Camping

Vålådalens Fjällstation AB

Vid Ottfjällets fot slutar vägen och äventyret börjar. Här ligger Vålådalens Fjällstation som sedan 1923 har välkomnat fjällgäster med varm bastu, badtunnor, sköna sängar och rustik restaurang. Flera vandringsleder till STFs stugor och fjällstationer i Jämtlandsfjällen startar här.

Vinter i Vålådalen måste upplevas! Fantastiska skidspår i världsklass för skate och klassiskt. 7,5 km elljusspår mm. Topptur på Ottfjället, hundspannstur till Lunndörren, isfiske på Nulltjärn, mjölksyra i milspåret, slalom nerför pisten, pulkarace i barnbacken, utflykt på vinterleder till TF stugor, hitta järvspår tvärs över Stensdalsleden, skidtur till Vallbo, nattlig snöskovandring, snöbollskrig utanför bastun eller varför inte en skön fikastund på ett renskinn i vårsolen? Här finns det mycket att roa sig med, uppleva och njuta av!
Sommaren och hösten i Vålådalen är fulla av möjligheter – spännande och fartfyllda eller avkopplande och rofyllda.
Forsränn i Vålån, följ med på blomstervandringar, lär dig klättra eller gå en flugfiskekurs. Varför inte göra fjällturer helt på egen hand eller kanske hyr en av våra cyklar, mountain bike eller landsväg. För barnen är det ett äventyr att tysta som indianer smyga längs Vålån och spana efter bäver. Eller att våga kontrollera om tätörten verkligen är en köttätare.
Varma sommardagar är den kilometerlånga sandstranden vid Nulltjärn ett badparadis för alla och en vacker höstdag, när fjällsidorna lyser i röda och gula nyanser, är en tur till Östra Blanktjärnarna en upplevelse. De gröna tjärnarna ser då ut som smaragder infattade i guld.
Fullstor sporthall med gym samt lekrum för de minsta. Bastu med utomhus bubbelpooler ingår för alla våra boende gäster.