Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Tollagården
Stugguide Stugor, eremitstugor Stugor

Tollagården

Tollagårdens stugby i Gesunda ligger 16 km sydväst om Mora vid Siljans västra strand. Det är ett naturskönt område med storskogen "bakom ryggen" och ett femtiotal meter till Siljans badvänliga vatten. Stugbyn består av 11 timrade stugor (4 - 8 bäddar) i genuin dalastil med bl.a. blyinfattade fönster.

Tollagården är en idealisk utgångspunkt för utflykter till kända platser i Dalarna. Två kilometer från stugbyn ligger Gesundaberget, som med sin höjd av 514 m har en alpin anläggning vintertid och bikepark sommartid. OBS! Säsongen 2022 är Gesundabergets skidanläggning och bikepark stängd för renovering. Från toppen har man en hänförande utsikt över Siljansbygden. Nere i dalen, i skogen, har Tomten sin permanenta bostad - Sagolandet Tomteland. Det är också nära till vandringsled, fina cykelvägar samt goda bär- och svampmarker.
 
I stugbyn finns 10 stugor för självhushåll, samtliga med dusch, WC, köksavdelning eller pentry och uteplats. Vissa stugor har kamin eller öppen spis, andra har bastu. För de stugor som inte har bastu finns en bastu tillhörande stugbyn som man kan boka. I samma hus finns även tvättstuga och ett relax-rum med soffor, många gröna växter och stora glaspartier ut mot trädgården och dammen. Runt dammen finns trädgårdsmöbler med fasta bänkar och bord under tak för den som vill slå sig ner vid dammen och kanske avnjuta en picknick eller en fika. På gården finns även ankor som gärna håller till runt dammen. Grillar finns att låna. Ved till kamin och öppen spis finns att köpa i receptionen.
 
Det finns även 2 mindre härbren på gården som går att hyra som en extra sovstuga till några av stugorna. Kontakta Tollagården för mer information.