Öfvergårdsin omena-safari
Öfvergårdsin omena-safari
Öfvergårdsin omena-safari
Öfvergårdsin omena-safari
Se & Göra Aktiviteter

Öfvergårds äppelsafari med smakprovning

På Öfvergårds i Tjudö, Ålands äppelrike hittar vi Nordens och Finlands kanske bästa äppelmust. Bland prisvinnarna finns picklade äppelskott och äppelmusterna Discovery, Rubinola, Santana och Zonga som fått guldmedalj i Finska Mästerskapen i mathantverk.

Efter en hagelstorm 2014, som ödelade hela skörden, har Anna och Jan utvecklat gården från en traditionell äppelodling till ett innovativt livsmedelsföretag. Här mustar de sina egna äppel var sort för sig och skördar när äpplena är som allra bäst. Det gör de för att de vill lyfta varje äppelsorts färg, smak och karaktär.

Boka in en spännande äppelsafari där du tas du med på en fantastisk smakresa, eller en Äpplevelse som Anna och Jan beskriver det. Du får se, uppleva och lära dig mer om äppel och must samt lite om Öfvergårds historia. Efteråt får du provsmaka ett urval av deras muster tillsammans med några åländska smakbitar.

Passa på att köpa hem gårdens produkter från gårdsbutiken. Beroende på säsong hittar man bland annat äppel, sortren äppelmust, picklade äppelskott samt honung från egna bin. Kring juletid säljer de även äppelglögg.

Äppelsafari ordnas
Tisdagar kl. 18.00
Torsdagar kl. 18.00

Observera att detta är en utomhusaktivitet.