Mora hostel & Guesthome
Mora hostel & Guesthome
Mora hostel & Guesthome
Mora hostel & Guesthome
Mora hostel & Guesthome
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Vandrarhem

Mora Vandrarhem och Gästhem

Litet, personligt och trivsamt vandrarhem i den gamla lärarbostaden från 1920-talet, vackert beläget i byn Vinäs ca. 4 km från Mora centrum. Endast 300 m till bad, och nära till motionsspår för löpning och skidor. Det är gångavstånd till busshållplats och fin cykelväg till Mora. Helårsöppet.

Mora vandrarhem & Gästhem är en lärarbostad från 20-talet med bibehållen atmosfär. 6 st rum med 2-6 bäddar. Totalt 23 bäddar, exkl. extrasängar. Välutrustat kök för självhushåll, allrum med platt-TV och kakelugn. Bastu och relaxavdelning i källarvåningen. Tvättstuga. Köket är utrustat med sopsortering för brännbart, kompost, metall, plast, papper, glas och pant, ev. kvarlämnad pant ges till behövande. Mora vandrarhem eftersträvar att vara ett grönt vandrarhem. Belysningen byts succesivt ut mot LED, miljövänlig städning och tvätt.
Vandrarhemsstandard med möjlighet att välja till lakan/handdukar och slutstädning. 
Vid gruppbokning även möjlighet till halvpension.
Husdjur är välkomna i 4 av rummen.
I Vinäs finns boulebana (utom- och inomhus) och motorstadion med en mängd aktiviteter. Närhet till slalombackar, golfbanor, Zornmuseet och Zorngården, Tomteland, Orsa Grönklitt, Björnpark m m.
Det finns möjlighet att hyra roddbåt eller kajaker av vandrarhemmet. Cyklar finns också att hyra.
 
Under april och maj 2020, kommer vi att ha extra bra priser pga. coronapandemin. Res inte långt men ni som bor i närheten, är friska och vill se något annat än de egna väggarna är välkomna hit för lite avkoppling. Vi är alltid noga med städningen och gör naturligtvis extra noga i dessa tider. Här finns mycket fint att upptecka ute i det fria. Fina vandringar och cykelmöjligheter. OBS! Alla rum får egen dusch och WC under april och maj även om annat anges i rumsbeskrivningen.