Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Möckelsnäs Manor
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Hotell

Möckelsnäs Herrgård

Den vackra gula herrgården ligger vid sjön Möckelns strand, omgiven av lummig ädellövskog och en vackert blommande trädgård. Här blir din rogivande weekend, avkopplande semesterdagar eller inspirerande möte till upplevelser du bevarar i varmt minne länge.

Närmaste grannar är naturreservaten Kronan, Taxås och Höö med dess hagmarker, stigar och raviner och Linnés hembygdspark Råshult. Här är du på landet men ändå nära tätorten Älmhult, bara några mil från Växjö och med goda kommunikationer till Malmö och Köpenhamn. Ibland kan det vara skönt och nyttigt att komma bort från den vanliga miljön, att träffas och umgås under helt andra former. Möckelsnäs Herrgård med omgivningar kan vara just en sådan plats för dig!
Historia:
Möckelsnäs nämns redan under Gustav Vasas tid men mycket tyder på att platsen var bebodd ännu tidigare. Det finns en legend om en riddare som hette Karl Tukasson som sägs ha räddat sig själv och sin häst från drunkningsdöden i Såganässjön genom att be Gud om hjälp. Som tack skänkte han pengar till att bygga en kyrka i Stenbrohult socken. I kyrkans vapenhus finns en kopia av gåvobrevet daterat 1337. I början av 1700-talet tillsattes en ny kyrkoherde i Stenbrohults socken - Nils Linnaeus, Carl von Linnés far. Carl Linneus besökte ofta Möckelsnäs och fick stort stöd av dåvarande ägaren Cederhielm för att utveckla sitt intresse för botanik och läkekonst.
Aktiviteter:
Under din vistelse här och i våra omgivningar finns det en mångfald utflyktsmål och genuina naturupplevelser att ta del av så som älgsafari, golf, fiske & kanotturer. Carl von Linnés födelseplats, Ikeas museum och Brio Leksaksmuseum.
Mat:
Vår restaurang tar emot små och stora sällskap, väl planerade arrangemang och spontana besök. Vägen ut till Möckelsnäs Herrgård är magisk och redan den värt resan! Kom hit en stund efter jobbet, eller ta med vänner och familj vardag som helg. Köket strävar efter att så långt det går använda närproducerade, kravmärkta och ekologiska råvaror. I vår ljusa och vackert inredda matsal med fantastisk utsikt över stilla vatten blir måltiden, oavsett vad du valt från vår varierade och spännande meny, en stund för njutning.