Järsö 2 km – kalliorantoja, merimaisemia ja lehdesniittyjä
Järsö 2 km – kalliorantoja, merimaisemia ja lehdesniittyjä
Järsö 2 km – kalliorantoja, merimaisemia ja lehdesniittyjä
Se & Göra Aktiviteter Vandring

Järsö 2 km – klipphällar, havsutsikt och löväng

Den vita stigen börjar och slutar på samma plats och går runt en udde med berghällar. Tidvis är växtligheten kargare med mindre tallar på öppnare bergsytor, på vissa passager finns kraftigare träd. Längst ut på udden har man fin utsikt över havet och farleden där färjorna mellan Sverige, Åland och Finland går. Man kan vika av från den markerade stigen för att komma ner till strandkanten med fina klipphällar. På ett ställe går stigen längs en mindre havsvik med ett rikt fågelliv.

Den röda och den blåa stigen är avstickare från den vita och kan tas som en egen runda. Man kan också välja att bara gå en av dem. De går genom en artrik löväng som sköts som förr. Här växer hasseln tätt och många av lövträden är hamlade, det vill säga beskurna på grenar vilket ger dem ett karaktäristiskt utseende. Längs den röda stigen ligger en liten sjö.

Njut av naturen! Ta bara bilder, lämna bara fotspår!


Längd: 2 km
Plats: Järsö
Terräng: Medel med skogsstig och berg. OBS! Våta berg kan vara hala.
Markering: Stolpar med vitmålade kryss. På området finns även två kortare slingor, markerade men roda respektive blåa kryss. Dessa slingor är utöver 2 km. och vitmålade markeringar på stenar och berg.

Dela med dig av dina vandringsupplevelser i sociala medier med #hikingaland