Grelsby Kungsgård
Grelsby Kungsgård
Grelsby Kungsgård
Grelsby Kungsgård
Grelsby Kungsgård
Grelsby Kungsgård
Grelsby Kungsgård
Grelsby Kungsgård

Grelsby kungsgård

Grelsby kungsgård erbjuder en semester med närvaro av Ålands kulturhistoria kombinerat med alla moderna faciliteter. Det krävs minst 2 nätter för bokning.

Grelsby kungsgård har anor från 1300-talet och den nuvarande karaktärsbyggnaden är pietetsfullt nyrenoverad och moderniserad. De höga rummen är vackert, funktionellt och hemtrevligt inredda. Ljuset flödar in genom många stora fönster, och det gamla fönsterglaset har man sparat när det varit möjligt. De breda golvtiljorna bär mjuka spår av goda spår i historien. Man känner sig hemma och välkommen redan då man stiger in i verandan och varje rum som öppnar sig bara bekräftar den känslan.
Ändå har man satsat fullt på trådlöst internet, köket är fullt utrustad med moderna köksmaskiner inklusive ismaskin, toaletten och duschen är likaså fullt moderna. Byggnaden håller på att göras handikappvänlig.
Kungsgården är ca 200 m2 stor, har ett stort kök, en stor sal/vardagsrum med stort matbord, soffgrupp och tv, två hemtrevliga sovrum, och dessutom ett rum som kan användas enligt behov. Till standardutrustningen hör 5 sköna sängar, men 2 extra sängar finns att använda. Två toaletter, varav den ena är handikappanpassad, samt en dusch.
Trädgården är enorm och lockar till många äventyr. Det finns massor av gamla stora träd och en äppelgård. Gårdsplanen flödar av sol, och utesittplatsen med en stor gasgrill ligger i öppen kvällssol. Området på ca 6 hektar gör det möjligt att vandra i en näst intill orörd natur med fina variationer i landskapet med bergsklackar, skog och öppna fält.
En allmän strand ligger 5,8 km från Grelsby, vid Färjsundsbron.
Grelsby ligger ca 3 km från Godby och alla tjänster där. Varuhus/butik, apotek, läkare, veterinär, polis, loppis, bensinstation, bibliotek – det mesta ligger alltså nära intill.
På 15-20 minuter med bil kommer ni in till Mariehamn med alla restauranger, Mariebad, pittoreska butiker och sjöfartsstämning.
Bytesdag söndag under högsäsong (från mitten av juni till mitten av augusti). Övrig tid på året byte möjligt alla dagar. Endast veckobokningar under högsäsong. Övrig tid på året även dygnsbokningar. På Grelsby Kungsgård är husdjur välkomna, men hundklorna ska vara korta så att de historiska golvtiljorna hålls intakta. Kolla gärna med hyresvärden om du är osäker