Falu STF Hostel
Falu STF Hostel
Falu STF Hostel
Falu STF Hostel
Boende Hotell, B&B, lägenhet, camping Hotell

Falu STF Vandrarhem

Välkommen till STF Falu Vandrarhem!
Boende nära Sjön Runn, lite utanför centrum men ändå centralt. Hos oss är man välkommen året runt. Vi finns till Er tjänst om ni vill ha tips på aktiviteter. Vi har även färdiga paket att boka.

Varmt Välkomna!

Falu STF Vandrarhem ligger endast en kort promenad från sjön Runn. Här är det lugnt och naturnära i stadsdelen Hälsinggården, c:a 3 km öster om centrum i Falun – Dalarnas hjärta! Vandrarhemmet består av tre byggnader som innefattar gästrum, gästkök och matsal/sällskapsrum med TV.
I receptionshusets matsal serverar vi beställd frukostbuffé. Under sommarsäsongen kan du även sitta ute i vår berså och äta eller dricka ditt kaffe. Vill du grilla så går det också bra. Vi har totalt 35 rum med 97 bäddar. Det är rymliga 2-, 3-, 4-bäddsrum, samt några mindre enkelrum.
Vandrarhemmet är en utmärkt bas för utflykter i Falun med omnejd. Världsarvet med Falu koppargruva, Sundborn med Carl Larsson-gården, barockträdgården i Gamla Staberg, Lugnet med riksskidstadion, Dalarnas museum, Ornässtugan, Torsång med motormuseum och Dalarnas äldsta kyrka är bara några förslag på intressanta utflyktsmål i närområdet.
För de som vill ut och röra på sig finns det möjlighet till många olika aktiviteter. På Lugnets Idrottsområde hittar du det mesta när det gäller sportaktiviteter. På vintern har vi bl.a. längdspår, långfärdsskridskoåkning på Runn och utförsåkning i Bjursås att bjuda på. Sommartid kan man bl.a. bada, paddla, cykla och ströva i skogen.