DiscGolf
DiscGolf
DiscGolf
DiscGolf
DiscGolf
DiscGolf
DiscGolf
DiscGolf
DiscGolf
Se & Göra Aktiviteter Discgolf

DiscGolfPark på Lappo, Brändö

Utmana dina vänner i discgolf på Lappo, Brändö ute i skärgården! Sporten är en utomhusaktivitet som passar alla, oavsett ålder och kön.

Discgolf påminner om vanlig golf men man använder en specialdesignad frisbeegolfkorg och speciella frisbees (golfdiscar) med varierande vikter och form istället för golfklubba och golfhål. Spelet handlar om att få discen i korgen med lägst antal kast och den spelare som efter avslutad runda har lägst antal kast vinner. Sporten discgolf är lätt att lära, men svårt att bemästra, vilket ger ständiga utmaningar.
Lappo DiscGolfPark är en 9-håls B1-klassad bana från 63 meter till 107 meter. Utkastplattor visar var banan börjar och en skylt visar bansträckningen mot korgen. För att utmaningen inte ska vara övermäktigt för den som inte är van, så finns det familjeutkastarplatser med ungefär halva banlängden.

På Lappo i Brändö, 2 timmar med färja från Hummelvik (Vårdö) från fasta Åland, kan man spela discgolf. Banan är öppen mellan 09.00 - 21.00 och för att boka speltid ringer man +358 408324333. Om man har egna discgolfdiscar så kostar det inget att spela på banan. Vanlig frisbee rekommenderas ej då det inte ger den rätta upplevelsen. Det tar ca en timme att gå en runda.

Discar: kontakta Lappo gästhamn
Boende: Pellas Gästhem, lägenheter och övernattningsstugor, boka på visitaland.com eller alandsresor.fi

Bilderna kommer från discgolfens facebook-sida: https://www.facebook.com/lappodgp