Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Asterholma Stugby
Stugguide Stugor, eremitstugor Stugor

Asterholma Stugby

Asterholma Stugby består av sex stycken moderna stugor som ligger på Asterholma, en charmig liten ö belägen i Brändö kommun i den nordöstra delen av Ålands vackra skärgård.

Asterholma Stugby har både tre- och fyrstjärniga stugor. Stugorna har två sovrum med kombinerat kök/vardagsrum med öppen spis, fullt utrustade kök och passar till fyra personer, med möjlighet till två barn i extra bädd (bäddsoffa). Alla stugor har WC, dusch och en elbastu. Stugorna är också utrustade med egen terass med utemöbler och kolgrill. Alla terrasser ligger i riktning mot sydväst, vilket gör att alla gäster kan njuta av den sköna kvällssolen med plats för sex personer i varje hus.

Varje stuga har två sovrum varav det ena är utrustat med dubbelsäng och det andra, lite mindre, är utrustat med en våningssäng. Vardagsrummet är utrustat med bäddsoffa. Det innebär att det finns plats för sex personer, varav två av platserna räknas som extrabäddar. Under 2009 renoverades stugorna invändigt.

Vill du att exempelvis hunden ska få följa med på semestern så har vi givetvis några stugor där pälsdjur är tillåtna. Är du allergisk så finns det även två stugor som är pälsdjursfria. En av våra stugor har rullstolsramp. Det finns fiberoptiskt bredband på området.

På vår närmsta grannö Lappo hittar du en mindre lanthandel, bank, minigolf och sommarrestaurangen Galeasen. I Lappos lanthandel finns även en postverksamhet. Det finns även möjligheten att vi kan fylla ert kylskåp och skafferi med matvaror enligt era önskemål. Kontakta oss i god tid innan.

I den nedre delen av stugbyn, utmed de släta klipporna, hittar ni vår strandbastu och badtrampolin. Ungefär 200 m utefter den allmänna vägen ligger en mindre, avskilld sandstrand, lämplig för småttingar. Vill ni njuta av kvällen och solnedgångens vackra färger finns vår stora grillplats, med en röklåda för den nyfångade fisken.

Vad sägs om en tur på hjul? Det finns ett begränsat antal ”äldre” cyklar att låna. För den som vill söka egna badklipper eller pröva fiskelyckan hyr vi ut båt och säljer fiskekort. Beroende på årstid erbjuder vi även sälsafari, fiske med guide, besök på grannöns fårfarm m.m. Läs mer om detta på vår hemsida.

För att du ska hitta våra finaste utsiktsplatser föreslår vi en promenad på en av Asterholmas naturstigar, 2,5 km eller dryga 3,5 km. Lederna går i blandad terräng över stock och sten och bitvis nära vatten. Ta med kameran, chansen är stor att du fångar en svävande havsörn på bild.

Avstånd till Eckerö Linjen hamn 62 km + 2 färjor, Mariehamn 45 km + 2 färjor, affär i Lappo 500m + färja, granne 20 m, strand 100 m.

Klicka här för att läsa recensioner och gästbetyg från tidigare gäster