Ålands Karamelleriet
Ålands Karamelleriet
Ålands Karamelleriet
Ålands Karamelleriet
Ålands Karamelleriet
Ålands Karamelleriet
Se & Göra Shopping Design & Hantverk

Ålands Karamelleriet

Ålands Karamelleriet drivs av Johanna "Anna" och Tobias "Obi" Marquardt. Annas familj är sommarålänningarna sedan 60 år. 1961 byggde Gunilla Nordlunds (né Gustafsson) farfar en sommarstuga för turister som Annas farföräldrar kom till som första hyresgäster.
På vägen från Tyskland till Åland var det alltid stopp i polkagris-traditions-staden Gränna. När barnen blev vuxna bestämde sig Annas föräldrar Sabine och Andreas att öppna en karamellkokeri hemma i Bremen. Sabine lärde sig att koka polkagris i Gränna, och Bremer Bonbon Manufaktur öppnades i 2009.
Tillsammans skapade Anna och Obi, Annas föräldrar samt Gunilla och Roger Nordlund idén att starta en karamellkokeri på Åland. Hyresvärdar Jenny och Micke Björklund organiserade byggandet av själva karamell-köket. Ålands Karamelleriet öppnade sina porter hos Smakbyn på valborgsmässoafton 2021.
Köket är byggt öppet, så att alla besökare får gärna titta på karamelltillverkningen, och alla får en (eller flera) smakprovar - med lite tur av färskgjorda, varma karameller.
Så hälsa på, smak på karameller och njut av upplevelsen hur vanligt socker förvandlas till färgglada, godaste karameller och klubbor.

Mer information på facebook och Instagram på: alandskaramelleriet, samt per mail ([email protected]) och telefon (+358 457 345 7895)