Stallhagen panimo
Näe & koe Shopping Paikallisia tuotteita

Stallhagen panimo

Paikalliset oluenystävät perustivat Stallhagen Ab pienpanimon vuonna 2004 ja nyt osakkeenomistajia on yli 2700. Stallhagen on Ahvenanmaan vanhin ja suurin olutpanimo, jonka tuotantotilat sijaitsevat Grelsbyssä, 18 km päässä Maarianhaminasta. Nimi Stallhagen tulee kuninkaankartanosta, jonka mailla panimo sijaitsee Grelsbyssä.

Stallhagenin maukkaiden laatuoluiden suosio on kasvanut nopeasti ja Ahvenanmaan lisäksi Stallhagenin olutta myydään Manner-Suomessa, Ruotsissa ja Itämeren risteilyaluksilla, mutta tuotetta on viety myös Japaniin ja Belgiaan. Stallhagenin uusi, nykyaikainen, tuotantolaitos valmistui vuonna 2018 ja Stallhagen valmistaa nykyään yli 2,5 miljoonaa litraa olutta vuodessa.

Olutpiireissä on sanonta: kuka tahansa pystyy tekemään olutta, mutta vain harva hyvää olutta. Mestarin aistein ja taidoin Stallhagenin panimomestari Mats Ekholm luo uniikkioluita – tasapainoisia, taiten yhdisteltyjä maku-, väri- ja aromikokonaisuuksia hivelemään vaativimmankin olutharrastajan aisteja.
Stallhagen valmistaa 12–20 eri olutlaatua vuodessa. Tunnetuimmat: Delikat, Hunajaolut, Baltic Porter, US Red Ale, Julbock.

Jos haluat tietää enemmän oluenvalmistuksesta, raaka-aineista sekä oluen historiasta ja oluttrendeistä, sinun kannattaa varata opastettu panimovierailu sekä olutmaistajaiset. Ryhmät ovat tervetulleita ympäri vuoden ja kierroksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Panimon yhteydessä toimii Green Key -ympäristösertifioitu Pub Stallhagen, joka tarjoaa ruokaa, panimokierroksia ja olutmaistajaisia. Panimomyymälästä voi ostaa kotiin viemisiksi Stallhagenin olutta sekä muita paikallisia tuotteita.