Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Skeppargården Pellas
Näe & koe Nähtävyydet Kulttuurimaisemat

Laivurintalo Pellas

LAIVANVARUSTAJAN KOTI TALONPOIKAISPURJEHDUKSEN AJOILTA
Laivanvarustaja Erik Petter Erikssonin talo Pellas valmistui vuonna 1884. Kesällä 2008 talo avattiin uudelleen vuoden 2005 jouluaaton tuhoisan tulipalon jälkeen. Pieniä käytännön sanelemia muutoksia lukuunottamatta talo sabluunakoristeltuine seinineen on palautettu alkuperäiseen asuunsa ja salin tapetti on käsin painettu alkuperäisen mallin mukaan. Kaikki palossa pelastuneet esineet on korjattu. Lahjoitusten sekä lainaksi saatujen esineitten avulla sisustus on voitu palauttaa ja talo on nyt avoinna yleisölle ”elävänä museona”.

NÄYTTELYITÄ
Kesänäyttely: ullakolla sijaitsevassa taidegalleriassa voi tutustua erkoisnäyttelyyn, yleensä jonkun ahvenanmaalaisen taiteiljan töihin.

Pysyviä näyttelyitä: Stig Bergwallin akvarellitöitä sekä taulu- muisto- ja valokuvakokoelma, jotka kertovat purjelaiva Herzogin Cecilien vaiheista ja viimeisestä matkasta.
Nostalginen leikkinurkkaus, jossa vanhoja keittiövälineitä sekä erikoisnäyttely “Maito”.

Navetan ylisillä näytillä vanhoja maatalouskoneita ja välineitä, liiterissä esillä erilaisia työkaluja. Pihalla on myös toimiva tuulimylly, jossa voi vierailla.

KAHVIO
Kahviossa kotona leivottua leipää ja leivonnaisia sekä päivän keittoa ja Ahvenanmaan pannukakkua. Ryhmät voivat tilata etukäteen yksinkertaisen keittolounaan.

VUOKRATTAVANA
Maatilan päärakennus voidaan vuokrata 400 €:n hintaan. Päärakennus sopii erilaisten tilaisuuksien ja kokousten järjestämiseen. Päärakennuksen vintillä sijaitsevaa näyttelytilaa vuokrataan taiteilijoille kausiluontoisesti.

Entisöityä navettarakennusta ja keittiötä astioineen ja varusteineen voi vuokrata hintaan 300 €. Rakennuksessa on tilaa max. 120 vieraalle ja se soveltuu hyvin hää- ja syntymäpäiväjuhlien ynnä muiden tilaisuuksien ja teatteriesitysten järjestämiseen.

Puh. aukioloaikoina 0457 570 1688 tai 018 34 420, muina aikoina 0457 313 4012 tai sähköposti [email protected]