Pilgrimsvandring i Norden

Pilgrimsvandring i St Olavs spår 2-6.7.2019

Kom med på Pilgrimsvandring

Vår resa börjar vid Åbo domkyrka och avslutas på Kökar, lagom till den årliga Franciskusfesten

Kom med på Pilgrimsvandring! Vår resa börjar vid Åbo domkyrka och avslutas på Kökar, lagom till den årliga Franciskusfesten. Kökarsbon Philip Hällund fungerar som vandringsledare och det finns plats för 8 vandrare. 

PILGRIMSVANDRING I ST OLAVS SPÅR 2-6 juli 2019

Pilgrimsvandringen inleds vid Åbo Domkyrka och avslutas i Kökar i Ålands skärgård.

DAG 1. Samling vid Åbo Domkyrka och därefter åker gruppen med M/S Fanny från Åbo till Nagu. I Nagu finns tid för besök i St Olavs kyrka samt för  lunch och proviantering i butiken innan det blir dags för vandring mot kvällens slutmål, Grännäs B&B. Gemensam middag.

DAG 2. Efter frukost blir det en hel dag ute i naturen, utan tillgång till butik, så se till att ha med lunchpaket. På eftermiddagen är gruppen framme vid Kaptensgården i Risis. Här blir det bastubad och middag.

DAG 3. Vandring mot Korpo kyrka och Korpo centrum, därefter promenad eller buss till  övernattningsstället Faffas B&B i Korpo. På kvällen blir det pilgrimsmåltid i restaurang Backpocket i hotell Nestor.

DAG 4.  Efter tidig frukost vandring mot färjfästet i Galtby, cirka 5 km, och tar färjan till Kökar, Åland (2,5 tim). Besök gärna kapellruinen på Hamnö och de vackra resterna av det franciskanska klostret från medeltiden, samt Kökars kyrka. Denna sista natt tillsammans bor gruppen på hotell Brudhäll och får avnjuta en trerätters avslutningsmiddag.

Dag 5. Frukost och hemresa, antingen med färja tillbaka till Galtby och vidare till Åbo – eller mot Långnäs och fasta Åland, där det är möjlighet att ta en färja direkt från Mariehamn till Åbo.

EUR 499

I priset ingår

  • resebiljett med M/S Fanny

  • övernattning på Grännäs B&B, Kaptensgården, Faffas B&B, hotell Brudhäll i flerbäddsrum inkl middag, frukost och möjlighet till matsäckspaket.

  • vandringsledaren Philip Hällunds tjänster (svensktalande)

I priset ingår inte bagagetransport, resebiljetter från Kökar till Åbo eller Kökar-Mariehamn-Åbo

KARTA: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1XnPtlk-kLnFqKeNqT4VaG0VUQd4&ll=60.17532343731808%2C21.879623606483392&z=10

Scroll to Top