Ådsafari
Ådsafari
Ådsafari
Ådsafari
Ådsafari
Ådsafari
Ådsafari
See & Do Activities Boat excursions & taxi boats

Ådsafari

En genuin åländsk naturupplevelse där ditt besök gör skillnad och bidrar till att hålla ådorna säkra. Både schemalagda turer och skräddarsydda efter gruppens önskemål. Njut av att beundra de ruvande ådorna och upplev Båtskären och lär om dess rika historia.

Ådans Vänner välkomnar dig med en upplevelse där du på nära håll får uppleva de ruvande ådorna i vår Ådkoloni på Båtskären, ofta benämnt som Nyhamn, cirka 30 minuter söder om Mariehamn. På plats berättar vi om holmarnas rika historia som lotsplats, gruva, havsfyr och numera vindkraftpark. Förstås djupdyker vi även i historier om ådorna som häckar här, om projektet och om våra insatser för att ådorna och ungarna skall överleva den farliga häckningsperioden.

I Ådsafarin ingår båtresa tur/retur inklusive flytoveraller som håller er varma och torra, fika (kaffe, smörgås och bullar), egen guide i små grupper om max 8 personer. Det ingår även en Ådgaranti som innebär att vi garanterar att ni får se ruvande ådor och att eventuellt överskott från safarin används till förmån för förvaltning av ejder!

Våren 2020 kommer vi ta emot grupper till ett introduktionspris om 45€/person, välkomna med.

Bästa tiden att se ruvande ådor är i maj månad. Mer om föreningen Ådans Vänner och om vår ådkoloni på social media @adansvaenner

Minimiantal deltagare: 6 personer
Vid för få anmälda meddelas kunderna senast 24 h innan avfärd att turen inhiberas. Turen kan ställas in på grund av dåligt väder och säkerhetsskäl. Kunden kontaktas för återbetalning.