Varausehdot, pakettimatkat ja mökit

Varauksen tekeminen ja maksu
Varauksen voi tehdä internetissä (www.alandsresor.fi), jolloin asiakkaan tulee maksaa vähintään ennakkomaksu 20 % varauksen kokonaissummasta (kuitenkin väh. 70 €) heti varauksen yhteydessä joko verkkopankissa tai luottokortilla. Maksun maksettua saa asiakas vahvistuksen sähköpostiin, joka on hyvä tulostaa matkalle mukaan sillä se toimii myös matka-asiakirjana. Loppusuorituksesta ei tule erillistä laskua, vaan asiakas suorittaa loppumaksun vahvistuksessa mainittuun eräpäivään mennessä.
Varauksen voi tehdä myös Ålandsresorin toimistoon puhelimitse (018-28040) ma–pe klo 08.30–17.00 tai sähköpostilla (info@alandsresor.fi), jonka jälkeen Ålandsresor lähettää asiakkaalle laskun
ja vahvistuksen lähempine tietoineen postitse tai sähköpostilla. Toimistoomme tulevien varauksien yhteydessä varaamme mielellämme myös laivamatkasi Ahvenanmaalle ja takaisin. Vahvistuksessa on kaikki tarvittavat tiedot, kuten omistajan tai yhteyshenkilön tiedot, osoite, ajo-ohje avainten luovutuspaikkaan tai kohteeseen. HUOM! Ota muutama päivä etukäteen yhteyttä omistajaan/yhteyshenkilöön ja ilmoita tarkempi saapumisaikasi (ei koske hotellivarauksia). Varaus on sitova kun asiakas on maksanut ennakkomaksun. Loppumaksu maksetaan viimeistään 40 päivää (6 vko) ennen varauksen alkua. Vuokran lisäksi veloitetaan 20 € toimitusmaksu/varaus, huonevarauksista 10 €. Huomioithan että internetissä tehdyistä varauksista ei peritä toimitusmaksuja. Mikäli asiakas ei suorita maksuja ajallaan voi Ålandsresor peruuttaa varauksen ilman ilmoitusta.

Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen
Peruutuksesta on ilmoitettava Ålandsresorille välittömästi, kirjallisesti (info@alandsresor.fi) tai suullisesti (puh. 018-28040). Jos asiakas peruuttaa varauksen vähintään 42 (6 vko) päivää ennen varauksen alkua, palautetaan maksetut maksut takaisin lukuun ottamatta 50 € ja toimituskuluja. Mikäli varaus perutaan myöhemmin kuin 42 päivää (6 vko) ennen varauksen alkua tai varauksen
aikana, ei asiakkaan suoritettuja maksuja palauteta lainkaan. Mikäli kyseessä on yksittäinen huonevaraus (hotelli tai vieraskoti) voi peruutuksen tehdä viimeistään 7 päivää (1 vko) ennen varauksen alkua, jolloin Ålandsresor palauttaa maksetut maksut lukuun ottamatta 50 € ja toimituskuluja. Mikäli huonevaraus perutaan myöhemmin kuin 7 päivää (1 vko) ennen varauksen alkua ei suoritettuja maksuja palauteta lainkaan.
Mikäli kyseessä on pakettimatka, sovelletaan perustusehtoja pakettiin sisältyvän majoituksen perusteella (mökki- tai yksittäinen huonevaraus). Mikäli asiakas peruuttaa viimeistään 24 tuntia
ennen varauksen alkua oman tai läheisen vakavan sairauden, onnettomuuden tai kuoleman johdosta, palautetaan asiakkaan maksama summa lukuun ottamatta 50 € ja toimitusmaksu. Peruutuksen syy on todistettava esim. lääkärintodistuksella. Mikäli asiakas muuttaa varauksen lisäpalveluja tai henkilömäärää voi Ålandsresor periä muutoskuluina 10 €.
Mikäli asiakas muuttaa kohdetta tai ajankohtaa on muutos tehtävä viimeistään 42 päivää (6 vko) ennen varauksen alkua, muussa tapauksessa muutos katsotaan peruutukseksi ja uudeksi varaukseksi.

Valitukset
Mahdolliset huomautukset ja valitukset on esitettävä kohteen omistajalle/yhteyshenkilölle välittömästi varausaikana. Jos asiaan ei tule korjausta tulee asiakkaan ottaa yhteys Ålandsresoriin. Mikäli asia ei vieläkään korjaannu voi asiakas tehdä kirjallisen ilmoituksen Ålandsresorille 21 päivän kuluessa. Jos asiakas ja Ålandsresor eivät pääse asiassa yhteisymmärrykseen voi asiakas ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan ja jättää asian edelleen kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Force majeure
Ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa Ålandsresor voi peruuttaa varauksen, jolloin asiakkaalle palautetaan jo maksetut maksut kokonaisuudessaan.

Hinnanmuutokset
Ålandsresorilla on oikeus korottaa sovittua hintaa jos palvelun hintaan vaikuttavat verot tai julkiset maksut muuttuvat. Pidätämme oikeuden mahdollisiin painovirheisiin.