Paket

Upplev Åland i Hjersons fotspår

Har du sett serien om mästerdetektiven från Åland? Bo på hotell mitt i Mariehamn och se TV-seriens miljöer i verkligheten. Degersands strand finns på riktigt. Strandbastun då? Den med, fast platsen är hemlig.

Se det stora kryssningsfartyget i Västra hamnen och strosa längs Esplanaden till den tegelröda S:t Görans kyrka. Fortsätt förbi byggnaden där Ålands rikaste familj Åkermans hade sitt företag i avsnitt 4 och fortsätt vidare till Sjökvarteret och det lilla kapellet på stadens östra strand. Vinterbada på Lilla Holmen och åk sedan bil till Eckerö där du ser havsvyer ur serien, och besök Ålands finaste badstrand Degersand.
 
När du sedan återvänder till Mariehamn kan ni avnjuta en middag i Hjersons smak på högklassiga restaurang Nautical, eller prova en annan klassiker som serveras på Park restaurang & bar sedan 1976 – rysk kryddoxe. Koppla av i puben som har musikunderhållning under helgerna och sov sedan gott i hotellets sköna bädd. 
 
Nu undrar du om det är hotellet som syns i serien? Det hotellet finns inte på Åland. Och det är tur eftersom hotell Park Alandia är så mycket bättre!