CBIS 6204256
CBIS 6204257
CBIS 6204259
-stugguide- Stugor, eremitstugor Stugor

Långvikens stugor, Villa Stenudda

Långvikens sju stugor ligger på en lugn och rofylld havsvik i Bastö, längs stranden med utsikt mot sydväst/väst. Stugornas standard och storlek varierar från tre- till femstjärniga och stugorna rymmer från 2 till 8 personer. Värden bor på området och finns till hands om ni behöver hjälp med något.

Naturen växlar vid de olika stugorna – barrskog, lövträd, gräsmattor och klippor. Uddar, öar och skär lockar till badutflykter och fiske. Vattnet håller sommartid en badvänlig temperatur då vi ligger inomskärs. Det finns många trevliga promenadvägar i byn, där man kan se får och hästar på bete. Då vi har många återkommande stamgäster är omgivningen lugn och rofylld - ingen trafik och bråkiga fester. Under sommarkvällar hör man bara fåglar, vind och vågor.

Vårt ställe är mycket populärt bland sportfiskare under vår och höst. Hos oss finns båtar och motorer att hyra och vi förmedlar fiskekort till vattenområden på drygt 20 km2. De flesta är mycket nöjda med fisket i vassrika vikar och kring små holmar och skär. Våra gäster använder mest ”catch-and-release” fiskemetoden. Det är ju spänningen som är viktigast!

Avstånd: från stuga till strand 10–70 meter. De flesta stugorna har en egen strand och brygga. Till grannstuga 20–50 m. Restaurant 4 km. Två stora livsmedelsaffärer, bankautomat, post, bensinmack (Godby) 16 km. Golfbana (Kastelholm) 22 km. Till Mariehamn 32 km (hamn, flygfält). Eckerö färjhamn 45 km.

VILLA STENUDDA*****

Långvikens nya 5-stjärniga stuga, Villa Stenudda, ersätter stuga 3, som tidigare låg på samma plats, och tas i bruk i maj 2018. Villan på 120 kvm har tre rymliga sovrum, stort allrum med kök, elbastu med sjöutsikt och stort badrum. Terrass under tak och stora fönster med fin sjöutsikt mot sydväst.

Villa Stenudda har det bästa läget – på udden mot sydväst med bara 18 meter till en egen liten sandstrand med stor flytbrygga och badklippa samt egen båtplats och fiskrensplats med rinnande vatten. Gräsgårdsplan, grill, terrassmöbler.

● 120 m2 + terrass 60 m2. Grill.
● Plats för 6 personer och små barn (ban 0-6 år gratis). Ej extrabäddar. Babysäng och -stol finns att låna.
● 3 sovrum (2+2+2 bäddar) och rymligt vardagsrum med vedspis. TV (SVT + YLE), DVD, radio. WIFI
● 2 WC, badrum med 2 duschar, egen elbastu i huset. Tvättmaskin.
● Välutrustat kök med köks-ö, kyl/frys, diskmaskin, micro osv.
● 40–60 m till grannar, ingen insyn.

Stora fiskekortsområden, 20 km2, finns i anslutning till stranden. Mest fångar man gädda och abborre, men ibland en gös eller havsöring. Vi förmedlar fiskekorten. På vårt eget vattenområde är fisket fritt.
Det finns motorer att hyra till båten som ingår i hyrespriset: 4 hk och 10 hk samt en större båt med 40 hk motor.