Långvikens stugor, mökit 1-2
Långvikens stugor, mökit 1-2
Långvikens stugor, mökit 1-2
Långvikens stugor, mökit 1-2
Långvikens stugor, mökit 1-2
Långvikens stugor, mökit 1-2
Långvikens stugor, mökit 1-2
CBIS 6204262
-stugguide- Stugor, eremitstugor Stugor

Långvikens stugor, stugor 1-2

Långvikens sju stugor ligger på en lugn och rofylld havsvik i Bastö, längs stranden med utsikt mot sydväst/väst. Stugornas standard och storlek varierar från tre- till femstjärniga och stugorna rymmer från 2 till 8 personer. Värden bor på området och finns till hands om ni behöver hjälp med något.

Naturen växlar vid de olika stugorna – barrskog, lövträd, gräsmattor och klippor. Uddar, öar och skär lockar till badutflykter och fiske. Vattnet håller sommartid en badvänlig temperatur då vi ligger inomskärs. Det finns många trevliga promenadvägar i byn, där man kan se får och hästar på bete. Då vi har många återkommande stamgäster är omgivningen lugn och rofylld – ingen trafik och bråkiga fester. Under sommarkvällar hör man bara fåglar, vind och vågor.

Vårt ställe är mycket populärt bland sportfiskare under vår och höst. Hos oss finns båtar och motorer att hyra och vi förmedlar fiskekort till vattenområden på drygt 20 km2. De flesta är mycket nöjda med fisket i vassrika vikar och kring små holmar och skär. Våra gäster använder mest ”catch-and-release” fiskemetoden. Det är ju spänningen som är viktigast!

Avstånd: från stuga till strand 10–70 meter. De flesta stugorna ha en egen strand och brygga. Till grannstuga 20–50 m. Restaurant 4 km. Två stora livsmedelsaffärer, bankautomat, post, bensinmack (Godby) 16 km. Golfbana (Kastelholm) 22 km. Till Mariehamn 32 km (hamn, flygfält). Eckerö färjhamn 45 km.

STUGA 1 och 2 ****
Stugorna 1 och 2 är nästan identiska och båda har en fin sjöutsikt. Stuga 1 har bergsomgivning, strandklippa och brygga med badstege. Stuga 2 har gräsmatta, buskar och ligger nära lekplatsen (bäst för småbarn). Vid båthuset finns en liten sandstrand för de minsta.

● Yta 44 m2 + 12 m2 terrass. Elvärme.
● två sovrum (2 + 2 bäddar) + bäddsoffa (1).
● välutrustat kök med elspis+ugn, fläkt, kyl/frys, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost, microugn, TV (SVT+YLE).
● Tillgång till WiFi på värdens veranda.
● WC och dusch
● bastu (30 m) med duschrum och tvättmaskin (3 bastutim./v ingår i hyran)
● liten sandstrand och brygga vid båthuset
● egen båt (4,15-4.30 m) ingår i hyran v.21-36.
● motorer att hyra. I fiskesäsongen hyr man båt+motor enl. önskemål och tillgång.
● fiskrensplats under tak med vatten och belysning. Fiskrökugn.
● 4 fiskekortsområden (20 km2) Fiskekort förmedlas av oss (15, 20, 30 €/vecka).

Alla stugor har välutrustade kök med bl. a. elspis+ugn, kyl/frys, mikrougn, kaffebryggare, vattenkokare (tre stugor har också disk- och tvättmaskin). Sköna sängar med resår-och bäddmadrasser, radio, TV (SVT 1+2+4 och YLE 1+2+5). Våra nyaste stugor har WiFi, IPTV, video och egen bastu i huset. Gemensam för fem av stugorna är elbastun med duschrum och tvättmaskin. De flesta stugorna har en egen strand och brygga samt rymliga terrasser. Vid båthuset finns en gemensam stor brygga och en grund sandstrand där småbarn kan leka. Gungor och sandlådor, gräsmatta för bollspel. Spjäl/resesängar och matstolar för de små får man låna (boka i förväg). Våra gästers husdjur är också välkomna hos oss. Vi har själva två kattor.