-stugguide- Stugor, eremitstugor Stugor

Karlbergs Fritidsstugor, Björkvik

Karlbergs Stugor i kommunen Eckerö på västra Åland består av två stugbyar, Backebo stugby och Björkvik stugby, som har sammanlagt 11 stugor. I alla stugor finns allt som behövs för ett bekvämt boende.

Båda stugbyarna är vackert belägna vid havet. Stugorna är välskötta och har hög standard. Områdena runt stugorna är frodigt gröna med en unik blomsterprakt om våren. Vid stranden kan ungarna plaska om sommaren och på området finns lekpark med gungor, sandlådor och annat skoj för barnen.

Vattnen kring stugorna är fiskrika och välkända bland sportfiskare. I skogarna runtom kan man ströva, plocka bär och svamp. Har man tur kan man tidiga morgnar och sena kvällar få se både rådjur och älg!. I området finns fina vägar för den som vill cykla eller vandra.

* Bilderna på sidan är tagna och tillhör Eckerö Linjen

BJÖRKVIK STUGBY
Stugbyn består av fem mycket bekväma stugor omgivna av skog och vatten, nära havet, strand och bastu, ca. 50-250 m. På området finns egen tvättstuga för gäster. Mycket lämpligt för sportfiskare. En roddbåt hör till varje stuga. Extra roddbåtar och båtmotorer kan hyras. Flytvästar finns och fiskekort säljes. Till Mariehamn är det ca. 38 km. Till Berghamn och bensinmack 7-8 km.

Stuga A: En året runt öppen stuga på 45 m2 för 4-6 personer. Vardagsrum med öppen spis eller kamin. Två sovrum, dusch/wc och elvärme. Tv, radio och utegrill. I ett litet kök finns det kyl/frys, elspis, kaffebryggare och mikrougn, m.m. Sänglinne och handdukar ingår inte i veckohyran och i fiskepaket. Barnsäng finns efter behov.

Stuga B: En liknande stuga som A men på 37 m2 och för 3-5 personer.

FISKRIKA FISKEVATTEN
Våra fiskevatten är erkänt fiskrika. Speciellt under vår och höst är våra färdigkomponerade fiskepaket populära. Fiskepaketen arrangerar vi alla veckor utom veckorna 26-31. Fiskepaketen gäller fredag-lördag eller söndag-torsdag och för minst fyra personer. De fiskar som nappar bäst är gädda, abborre och öring. För barnen finns fina platser för mete, både från land och från båt.