-stugguide- Stugor, eremitstugor Stugor

Karlbergs Fritidsstugor, Backebo

Karlbergs Stugor i kommunen Eckerö på västra Åland består av två stugbyar, Backebo stugby och Björkvik stugby, som har sammanlagt 11 stugor. I alla stugor finns allt som behövs för ett bekvämt boende.

Båda stugbyarna är vackert belägna vid havet. Stugorna är välskötta och har hög standard. Områdena runt stugorna är frodigt gröna med en unik blomsterprakt om våren. Vid stranden kan ungarna plaska om sommaren och på området finns lekpark med gungor, sandlådor och annat skoj för barnen.

Vattnen kring stugorna är fiskrika och välkända bland sportfiskare. I skogarna runtom kan man ströva, plocka bär och svamp. Har man tur kan man tidiga morgnar och sena kvällar få se både rådjur och älg!. I området finns fina vägar för den som vill cykla eller vandra.

Närmaste restaurangen ligger i Degersand, 800 meter från Backebo.

* Bilderna på sidan är tagna av och tillhör Eckerö Linjen

BACKEBO STUGBY
Stugbyn består av sex högklassiga stugor med mycket bra läge. De är vackert belägna med utsikt över Torpfjärden. Stugbyn är öppen året runt och passar mycket bra för både barnfamiljer och sportfiskare. Till stugbyn hör tillgång till en fin badbrygga med trampolin. Även roddbåt hör till varje stuga. Extra roddbåtar och båtmotorer kan hyras. Flytvästar finns och fiskekort säljes. Till Mariehamn är det ca. 40 km. Till Berghamn och bensinmack ca 10 km. För barn finns det lekpark och bollplan.

Stuga A: En året runt öppen stuga på 57 m2 för 4-6 personer. Vardagsrum, två sovrum, barnsäng, egen bastu, WC/dusch. Elvärme, elspis, kyl/frys, mikrougn, kaffebryggare, disk/tvättmaskin, TV/radio. Utegrill. Sänglinne och handdukar ingår inte i veckohyran och i fiskepaketet.

Stuga B : En året runt öppen stuga på 80 m2 för 6-10 personer. Vardagsrum, tre sovrum, barnsäng, öppen spis, två WC, egen bastu. Elvärme, elspis, kyl/frys, mikrougn, disk/tvätt- maskin och kaffebryggare. TV och radio. Utegrill. Lämpligt boende för två familjer. Sänglinne och handdukar ingår inte i veckohyran och i fiskepaket.

FISKRIKA FISKEVATTEN
Våra fiskevatten är erkänt fiskrika. Speciellt under vår och höst är våra färdigkomponerade fiskepaket populära. Fiskepaketen arrangerar vi alla veckor utom veckorna 26-31. Fiskepaketen gäller fredag-lördag eller söndag-torsdag och för minst fyra personer. De fiskar som nappar bäst är gädda, abborre och öring. För barnen finns fina platser för mete, både från land och från båt.