Galleri Skarpans: Paradis - målningar av Danelle Bergstrom
28 May Galleri Skarpans

Galleri Skarpans: Paradis - målningar av Danelle Bergstrom

Evenemang Utställningar

Danelle Bergstrom (f. 1957) är en australiensisk bildkonstnär verksam på Åland och i Australien, känd för både suggestiva landskap och utsökta porträttmålningar. Naturen är en stor inspirationskälla för Bergstrom. I naturen finner Bergstrom metaforer för att uttrycka sina innersta känslor, tankar...

Danelle Bergstrom (f. 1957) är en australiensisk bildkonstnär verksam på Åland och i Australien, känd för både suggestiva landskap och utsökta porträttmålningar.

Naturen är en stor inspirationskälla för Bergstrom. I naturen finner Bergstrom metaforer för att uttrycka sina innersta känslor, tankar och upplevelser som fångas på målarduken. Det som är det mest personliga är också det mest allmänna och mest relaterbara. Bergstroms konstnärskap lyfter fram naturens skönhet och skörhet.

När Danelle Bergstrom målade Paradis-serien inspirerades hon av ljusets snabbt föränderliga skiftningar och årstiderna växlingar på Åland. Hon förtrollades av det unika skärgårdslandskapet. Målningarna fångar både kustnära klippformationer och skogens mörka djup; det som Bergstrom beskriver som ”det lilla paradiset på jorden”. Åland har inte undkommit effekterna av klimatförändringar. Bergstrom påbörjade arbetet med Paradis-serien 2019 strax efter att stormen ”Alfrida” svepte in över Åland och skövlade mängder av träd i sin väg.

I Paradis målar Bergstrom sitt inre landskap och hennes verk från Åland förmedlar både mildhet och kraft. Bergstroms starka penseldrag kommunicerar ett stillsamt lugn i kombination med naturens urkraft. Målningarna i utställningen förenas i en subtil viskning till betraktaren. Det finns en känsla av lugn på ytan men också en spänning bland skuggor och under ytan. Naturen är en metafor för hur ömtålig båda vår värld och våra liv är. Utan omsorg om varandra och naturen blir vår värld bräcklig både på en personlig, nationell och miljömässig nivå.

Vernissage 6 maj kl. 17:30 -19:30.

Contact info

Date & time (<% occasionResult.length %>)

28 May 12:00 - 18:00