Ålands Dansbandsfestival 2022
Ålands Dansbandsfestival 2022
11 Jul Restaurang Seagram

Ålands Dansbandsfestival 2022

Evenemang Nöje

Ålands Dansbandsfestival kör igång sommaren 2022 på den härliga skärgårdsön Föglö. Några av Sveriges bästa dansband att uppträda på Restaurang Seagrams stora festivalområde utomhus i hamnbyn Degerby. Festivalen kickstartar på måndag den 11e juli med invigning och spelning med det åländska dansbandet...

Ålands Dansbandsfestival kör igång sommaren 2022 på den härliga skärgårdsön Föglö. Några av Sveriges bästa dansband att uppträda på Restaurang Seagrams stora festivalområde utomhus i hamnbyn Degerby.

Festivalen kickstartar på måndag den 11e juli med invigning och spelning med det åländska dansbandet Högtryck. Sedan fortsätter uppträdanden varje kväll fram till den stora finalen med Streaplers spelning lördagen 16 juli.

Från Mariehamn kör man eller tar bussen till hamnen Svinö i Lumparland. Från Svinö går en färja ungefär en gång i timmen till Degerby Föglö, med Restaurang Seagram och Ålands Dansbandsfestival på kort gångavstånd.

På restaurang Seagrams nybyggda dansbana finns gott om rum att ta sig en svängom och i området finns öltält, barer och festivalmat. Från restaurangköket serverar vi 3-rätters dans-supée varje kväll för er som önskar sittplats.

Beskrivning

MÅNDAG 11 JULI: INVIGNING
HÖGTRYCK
Ålands främsta dansband, bildat 1992, som spelar glad och dansant musik för en blandad publik.
CHRISTIAN ANDERSSON

TISDAG 12 JULI
MATZ BLADHS
Matz Bladhs är ett dansband i Falkenberg, Sverige, bildat 1968 som Jean Thorgny's innan man bytte namn vid nyår 1968-1969 vid en spelning i Laholm.

ONSDAG 13 JULI
FERNANDOZ
1991 steg han in i bandet – Anders Nordlund som skulle bli den starke frontfiguren i Fernandoz. Efter lite turbulens tog han plats i Värmlands-bandet som hade bildats 1986. Starten skedde med en grupp skolgrabbar i Vitsand utanför Torsby.

TORSDAG 14 JULI
LARZ-KRISTERZ
Vinnare av dansbandskampen 2008. Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi och det är det vi försöker uppnå. Vi vill sprida glädje.

FREDAG 15 JULI
BLACKJACK
Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film ”Black Jack”. Det var med låten ”Inget kan stoppa oss nu” även kallad ”Inatt Inatt” som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman. Låten blev under hösten 2008 framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen! ”Corrine Corrina”, ”Sista dansen” och ” Får jag låna din fru i kväll” är tre andra låtar som starkt förknippas med Bandet.

LÖRDAG 16 JULI
STREAPLERS
Fem stolta herrar som för dansbandstraditionen vidare. Vårt mål är att leverera den bästa dansmusiken.

Date & time (<% occasionResult.length %>)

11 July
12 July
13 July
14 July
15 July
16 July