Åland Swimrun 2022
Åland Swimrun 2022
09 Sep Käringsund Resort & Conference

Åland SwimRun 2022

Evenemang Sport

Med ett skärgårdslandskap bestående av 6,757 öar och en vattenareal på 11,990 km2 är förutsättningarna de bästa för att arrangera ett unikt swimrun- evenemang. Deltagarna garanteras en upplevelse som sent kommer att glömmas. Naturen i våra skärgårdsområden växlar mellan skogsbevuxna öar, karga och...


Med ett skärgårdslandskap bestående av 6,757 öar och en vattenareal på 11,990 km2 är förutsättningarna de bästa för att arrangera ett unikt swimrun- evenemang. Deltagarna garanteras en upplevelse som sent kommer att glömmas.

Naturen i våra skärgårdsområden växlar mellan skogsbevuxna öar, karga och vindpinade skär samt granithällar som slipats blanka av det mäktiga och dånande havet. Med de längre rutterna delvis längs västsidan på de yttersta öarna, mot öppet hav och med Sverige som nästa granne kommer loppet att bli en tuff utmaning – hur tufft det blir beror på vädrets makter.
Oberoende av längd och svårighetsgrad på distanserna lovas Åland Swimrun – deltagarna ett lopp som är ”Unique Enough” för alla – både för den erfarna idrottaren men också för den nyfikna motionären.

Den 7:e upplagan av Åland Swimrun arrangeras 9-10.9.2022.
Tough Enough på 50km får ännu en ny chans. Long Enough blir en 21km runda med start- och mål i Käringsund. Short Enough blir lite kortare (6km istället för 8km) men desto vackrare medan Beautiful Enough 15km och Quick Enough 4,5km finns oförändrade kvar i swimrun-utbud.

Date & time (<% occasionResult.length %>)

9 September
10 September