Mökkien luokittelunormit

Lomamökki

Luokituksessa käytetään tähtiluokkia yhdestä (*) viiteen (*****).
Luokitus on suuntaa-antava, eikä siinä oteta huomioon esimerkiksi mökin sijaintia tai ympäristöä. Mökin hinta ei perustu pelkästään tähtiluokitukseen. Visit Åland on laatinut Ahvenanmaan lomamökkien luokittelunormit. Lisätietoja saat kotisivuiltamme.

***** Mökin asuinpinta-ala: vähintään 10 m²/vuode ja 4 m²/lisävuode. Tupa ja keittiönurkkaus, jossa täydellinen keittiövarustus (myös astianpesukone). Vähintään yksi makuuhuone, jossa korkeintaan kaksi vuodetta. Vuode: 80×200 cm, hyvälaatuinen joustinpatja ja sijauspatja sekä saatavana lakanat ja pyyheliinat. Oma sauna. Suihku ja wc sisätiloissa. Sähkölämmitys, täydellinen sähkövalaistus ja avotakka/kamiina. Pesukone, tv, radio, pölynimuri ja silitysrauta. Oma vene, kun etäisyys rantaan on alle 2 km.

**** Mökin asuinpinta-ala: vähintään 8 m²/vuode ja 3 m²/lisävuode. Tupa ja keittiönurkkaus, jossa täydellinen keittiövarustus. Vähintään yksi makuuhuone, jossa korkeintaan kaksi vuodetta. Vuode: 80×200 cm, vähintään 13 cm paksu patja ja petauspatja. Saatavana lakanat ja pyyheliinat. Suihku ja wc sisätiloissa. Saunamahdollisuus. Sähkölämmitys, täydellinen sähkövalaistus, tv, radio ja pölynimuri. Mahdollisuus käyttää venettä, kun etäisyys rantaan on alle 2 km.

*** Mökin asuinpinta-ala: vähintään 8 m²/vuode ja 3 m²/lisävuode. Tupa ja keittiönurkkaus, jossa täydellinen keittiövarustus. Vähintään yksi makuuhuone. Vuode: 80×200 cm, vähintään 10 cm paksu patja ja petauspatja. Saatavana lakanat ja pyyheliinat. Pesutilat ja wc sisätiloissa sekä suihku- ja saunamahdollisuus. Sähkölämmitys, täydellinen sähkövalaistus ja pöly­nimuri. Mahdollisuus käyttää venettä, kun etäisyys rantaan on alle 2 km.

** Mökin asuinpinta-ala: vähintään 5 m²/vuode ja 2 m²/lisävuode. Tupa, makuualkovi, keittiönurkkauksessa keittomahdollisuus ja jääkaappi. Vuode: 70×190 cm, vähintään 10 cm paksu patja ja petaus­patja. Pesutiloissa pesuallas ja kylmä vesi (vaihtoehtoisesti oma sauna).
Oma erillinen käymälärakennus, jossa wc, kuiva- tai kemiallinen käymälä. Lämmitysmahdollisuus, kiinteä kaasu tai sähkövalaistus. Mahdollisuus käyttää venettä, kun etäisyys rantaan on alle 2 km.

* Mökin asuinpinta-ala: vähintään 5 m²/vuode ja 2 m²/lisävuode. Huone, jossa vuoteet, keittomahdollisuus ja jääkaappi. Vuode: 70 x 190 cm, vähintään 10 cm paksu patja ja petauspatja. Pesuallas, vettä saatavilla, yhteinen wc/kuiva- tai kemiallinen käymälä. Lämmitysmahdolli­suus. Kaasu- tai öljylamppuvalaistus. Mahdollisuus käyttää venettä, kun etäisyys rantaan on alle 2 km.