Åland 100  - celebrate with us! Sunday 12 June 2022
12 Jun Olika ställen på Åland

Åland 100 - juhli kanssamme! Sunnuntai 12 kesäkuuta 2022

Tapahtumat Åland100

Juhlajumalanpalvelus kaikissa Ahvenanmaan kirkoissa. Jumalanpalvelusten jälkeen lasketaan kukkia sukulaisten haudoille ja mereen. Juhlamessu Sundin kirkossa televisioidaan, ja piispa osallistuu messuun. Sunnuntaina taiteilijat, taidekäsityöläiset ja muotoilijat avaavat ateljeensa ja työpajansa kävijöille...

Juhlajumalanpalvelus kaikissa Ahvenanmaan kirkoissa. Jumalanpalvelusten jälkeen lasketaan kukkia sukulaisten haudoille ja mereen. Juhlamessu Sundin kirkossa televisioidaan, ja piispa osallistuu messuun. Sunnuntaina taiteilijat, taidekäsityöläiset ja muotoilijat avaavat ateljeensa ja työpajansa kävijöille tapahtumassa nimeltä Åland 100 luova kierros!

Kuvaus

OHJELMA

JUMALANPALVELUKSET

Klo 11.00 Jumalanpalvelus kaikissa kirkoissa

Klo 13.00 Juhlajumalanpalvelus Sundin kirkossa
Ahvenanmaan satavuotisjuhlan kunniaksi lääninrovasti Benny Andersson pitää Sundin kirkossa erityisen juhlajumalanpalveluksen, jonne kaikki ovat tervetulleita. Messuun osallistuu myös piispa Bo-Göran Åstrand. Tilaisuus televisioidaan, ja se on nähtävissä Yle-televisiossa.

AHVENANMAA 100 LUOVA KIERROS
Sunnuntaina 12. kesäkuuta klo 11–17 taiteilijat, taidekäsityöläiset, muotoilijat ja muut luovan alan toimijat avaavat työhuoneidensa ovet vieraille – luova kierros Ahvenanmaan monien luovien taiteilijoiden luona!

MUUT TAPAHTUMAT

Näyttelyn avajaiset ”Millaista elämä oli Maarianhaminassa 100 vuotta sitten?”
Ålandsvägen 42 (Mathis-Hallenin alakerrassa).
Sunnuntaina 12.6. klo 18.00 ”Millaista elämä oli Maarianhaminassa 100 vuotta sitten?” -kesänäyttelyn avajaiset. Nähtävänä on vuosisatoja vanhoja taloja tekstein ja kuvin. Maarianhaminan museossa kaupungin pienoismalli osoitteessa Ålandsvägen 42 (Mathis Hallenin alakerrassa).

Lemlandin ympäri merenkulun ja historian merkeissä
Lemlandin ympäri merenkulun ja historian merkeissä! Juhlista Ahvenanmaa 100 -merkkivuotta opastetulla bussiretkellä Lemlandiin 12.6. Retken hinta €30 sisältäen lounaan ja kahvin. Alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Ilmoittautuminen puhelimitse Viking Line Buss (+35818) 26311 tai sähköpostitse [email protected] Minimi osallistujamäärä retkelle on 12 henkilöä.

Klo 12-17 Ruoka-artesaanit – Avoimet maatilamyymälät
Maatilamyymälät osoitteineen löydät sivuilta www.mathantverkare.ax

Date & time (<% occasionResult.length %>)

12 June